Category Archives: Skylt och display

Banderoller i alla storlekar

Banderoll i format 5 meter x 1,2 meter med reklam för glasscafé vid Hälla Golf i Västerås. Syns tydligt på långt håll. 

Vi levererar banderoller i alla storlekar. Olika material, typ presenning, tygvepa eller byggbanderoll i nätmaterial. Öljetter eller löpgång. Snabb levarans.

RGB eller CMYK för print och tryck?

Tryckpressar använder CMYK-färg, som består av de grundläggande färgerna Cyan, Magenta, Yellow/Gul och Key/Svart). CMYK blir mörkare ju mer färg du tillför då detta är solida färger. Det i motsats till RGB, Rött/Grönt/Blått, som är ljusbaserat och därför blir ljusare ju mer du ökar färgvärdet. CMYK är en subtraktiv färgblandning och används alltid till fysiskt material, som print och tryck. RGB är vad du ser på en datorskärm och vad en kamera fångar på sin sensor.

När du beställer tryck från oss kommer dina ordrar att bli tryckta efter CMYK-färgmodellen. I vissa fall, som en del storformatsprint, printas dock ordern med upp till 9-färger vilket ger betydligt större färgrymd än cmyk.

  • Låter det knepigt? Du kommer kanske att se en viss skillnad i främst de mättade färgerna. Därför kan det vara en bra att själv konvertera från RGB till CMYK för att omvandlingen till tryck ska bli som man helst vill ha den i det aktuella fallet. Om du har full koll på färger, en kalibrerad bildskärm och hur du konverterar färgrymderna, tar vi gärna tryckfärdiga pdf:er med bilder i CMYK-färgrymd. CMYK-profil får du av oss beroende av vilken typ att papper vi ska trycka på.
  • Om du är osäker rekommenderar vi att välja “No Colour Conversion/Ingen färgkonvertering” och “Include All Profiles/Inkludera alla profler”, när du exporterar ditt dokument till PDF från t.ex. Adobe Indesign eller Photoshop. Då kommer vi att se till att allt blir korrekt konverterat, och din PDF är inte låst till en bestämd tryckprofil och papperskvalitet. För att det ska fungera ska du alltid ha RGB-profiler inkluderade i dina färgbilder. Vi accepterar endast Adobe RGB (1998) och sRGB.
  • Vanligen bäddas profilen in redan i kameran och då ofta med profilen sRGB. Men även Adobe RGB och andra kan förekomma. Om ingen profil finns med konverteras bilderna enligt sRGB.   Här kan du ladda ner profiler och inställningar.

Backdrop 3×2 meter

Backdrop till Deckarfestival i Nora. Den legendariska deckarförfattaren Maria Lang, Dagmar Lange, döpte om Nora till Skoga i sina många böcker. Flera av dem har blivit TV och biofilmer.  Nora Turistbyrå har gjort original och vi printade en backdrop i format 3000×2000 cm med öljetter och sydd kanal för rundstav. Givetvis på brandklassad väv.

Se mer om vårt erbjudande här…

Muggar med eget tryck

Muggar med eget tryck – designa själv med vår mall eller så hjälper vi dig. Till båten, sommarstugan, företaget, föreningen, hemmet…
Ovan ses muggar till segelbåt med logga och en ritning från en gammal broschyr. Mycket snyggt! Du bestämmer själv antal. Kontakta oss för mer info.

Banderoll Harmonis Caprice

Banderoll inför Manskören Harmonis årliga och mycket populära Caprice i Lindesberg, Bergslagen. 1×3 meter. ”presenningsduk” och öljetter för säker uppsättning. Våra banderoller håller hög kvalitet. Välj storlek.

Capricen lockar flera tusen personer i publiken.Varje år engageras välkända artister. I år, 2023, kommer The Mamas och därtill en hemlig gästartist!

Se mer om Harmonis Caprice här.

Fler exempel på banderoller ser du här…